Kódex

Az alábbi leírásban bemutatunk néhány kulcsfontosságú alapelvet, ami segíthet a bankroll helyes kezelésében.

I. Bankroll
Alapabbnál is alapabb

A helyes bankrollmenedzsment elsajátítása létfontosságú minden fogadó számára, bármelyik irodánál legyen ügyfél. Először is nézzük meg, mit is jelent valójában a bankroll fogalma. A bankroll kifejezés arra a pénzösszegre utal, amit kizárólag fogadásra különítünk el, például az a pénz, ami az online a számládon van. Akármekkora is ez az összeg, mindig megvan annak a kockázata, hogy elveszíted az egészet és tönkremész.

A jó bankrollmenedzsment ahhoz kell, hogy ezt a kockázatot a lehető legalacsonyabban tartsd. Ha olyan téten kezdenél játszani, amit túl nagynak érzel, még akkor is abba kell hagynod, ha amúgy megengedhetnéd magadnak. Az ember könnyen idegessé válik ilyen helyzetekben, ami oda vezethet, hogy már nem élvezed a játékot és rossz döntéseket hozol. Ezt mindenáron el kell kerülni, hiszen egy felkészült játékos mindig csak azon a téten játszik, amin kényelmesen érzi magát.

II. Egységek
Tudatosság

A VG Sport 4 évvel ezelőtt vezette be az egységes rendszert egy amerikai modellre alapozva, hogy a hazánkan letelepedett fogadók tudatosan vezessék a bankrolljukat, és logikusan építsenek fel egy stratégiát az értékeléseink által. Mi nem százalékban, hanem egységekben látjuk az erőt. Egy értelmesen elkezdett bankroll a mi kódexünk szerint 100 egységre épül fel, tehát egy egység lehet 100, 1000, 10000 forint is, de ezt saját magadnak kell eldöntened, hogy valójában mennyit is szánsz fogadásra.

Például 100.000 forintos tőkénél egy egység a legjobb esetben is 1.000 forint.

A fogadásban könnyen bele lehet esni egy hosszú bukószériába, ha viszont betartod a fenti az egységeket, sikeresen túléled majd az ilyen időszakokat, különösebb probléma nélkül. Aztán ha megint melléd áll majd a szerencse és jó döntéseket hozol, még jobban fogod élvezni ezt a világot, és ráadásul jelentős nyereséget is termelhetsz.

III. Értékelések
Önkontroll

Ahhoz, hogy a bankrollod életben maradjon döntéseket kell meghoznod. Jónak vélt döntéseket pedig értékelések alapján hozunk, avagy ilyen módon született meg az ABC skálázási rendszerünk.

A értékelés, erős választás, maximum 2.50 egység
B értékelés, közepes választás, maximum 1.50 egység
C értékelés, gyenge választás, maximum 0.75 egység