NHL: A Blues és a Ducks is a rájátszásért harcol


TÓTH BRIAN

Amíg a St. Louis megpróbálja magát visszaküzdeni rájátszást érő helyre, addig az Anaheim nagy harcban a hazai pálya előnyért.


NHL – Észak-amerikai hokiliga

A Blues a legutóbbi egy hónapban mindössze kétszer nyert, így magabiztos kupa kihívóból, kétségbeesetten felfelé kapaszkodó csapattá váltak. Némi reménysugár keletkezett az előző mérkőzésen, ahol az eddig gyengélkedő támadók hétszer értékesítettek lövést a Los Angeles kapujára, ráadásul hét különböző játékos nevét jegyezhették. Jake Allen a kapuban az utolsó két meccsén szenzációsan védett, megfogva 75-ből 72 lövést. Rég tűnt ennyire magabiztosnak a csapat első számú hálóőre, így most már csak a támadókon múlik a siker, persze ha tudja folyamatosan hozni az egyébként tőle megszokott szintet. Azonban csak azért mert egy meccsen kiszakadt a gólzsák, még szkeptikus vagyok, hogy mennyire marad meg ez a forma a támadó harmadban.

Ugyanakkor az Anaheim szép lassan, de egy nagyon gyenge szezon kezdést javított ki -és komolyan kell majd valószínűleg számolni velük tavasszal. Jelenleg két meccses vereségi sorozaton vannak, a Dallas és a Nashville győzte le a kacsákat, akik a St. Louishoz hasonlóan Central Divízióba tartozó csapatok. Érik szerintem a St. Louis magára találása, de amíg nem bizonyítják, addig óvatosan kell kezelni őket: a védekező harmadban úgy tűnik rendbe rakták a dolgokat, a legutóbbi négy meccsükön 2 vagy kevesebb gól alatt tartották az ellenfelüket. Erre építve szerintem ez a találkozó nem a sok gólról fog szólni, hanem két keményen védekező csapat küzd majd meg. Nehezen találnak majd fogást egymáson a kapuk előtt.


TOVÁBBI SPORTFOGADÁS TIPPEK – KLIKK!


Ezt a tippet láttad már?

Vélemény, hozzászólás?